НОВИНИ

Италианските власти са стартирали антитерористичната операция “Последна миля“, в хода на коята са били проверени 27 043 фургона и мини-камиони.

Операцията се е провела в периода 28-30 август в рамките на антитерористичните мерки, предприети след ислямистката терористична атака в Барселона, съобщава АНСА.

Жертвите от атаката в Барселона станаха 16.

Всички проверени автомобили са се намирали в близост до централните части на италиански градове. В резултат на операцията са били арестувани 24 човека (повечето от тях за престъпления свързани с наркотици), 114 са били обвинени в правонарушения, а 157 транспортни средства са били конфискувани. Освен автомобилите са били проверени и 32 000 човека, които имат „някакво отношение“ към тях като – повече от 5 634 от тях са били „чужденци“.

Ислямска държава пое отговорност за атаката в Барселона.

В специализираната операция са били задействани около 3.5 хил. служители на реда.

Подобно на други големи европейски градове и в италианските „поникнаха“ бетонни блокове – там поне те са основно във вариант „кашпи за цветя“ – като предпазна мярка срещу опитите за газене на хора с автомобили. В някои градове има и полицейски кордони на достъпа към централните улици, а нима канцлерът на Германия, Меркел, не каза, че „терористичните атаки няма да променят начина ни на живот“…

Организаторът на атаката в Барселона е останал в Европа, благодарение на ЕС.

 

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас