НОВИНИ

В района на Кале са били ранени 3 френски полицаи - при сблъсъци между полицията и нелегални мигранти, опитващи се да се качат на камиони, пътуващи за Великобритания.

Сблъсъците са станали около 16.30 ч. в събота (2 септември), когато е станало задръстване на камиони и коли в района на пристанище Кале.

„Нашите британски колеги отвориха само 9 от общо 14 линии (за преминаване – бел.ред.) през тзи уикенд, въпреки че ние очаквахме 9 000 коли на Евротунел и 7 500 на пристанището“, коментира ситуацията заместник-началникът на местната полиция Жан-Филип Венин, цитиран от АФП.

По думите му, това е забавило трафика по основната магистрала А16 и около 16.30 ч. се е образувала „тапа“. От нея са се възползвали около 50 - 60 мигранти, които са опитали да се покатерят на няколко камиона. Полицаите са се опитали да им попречат, при което се е стигнало до сблъсъци и използването на сълзотворен газ от страна на полицаите. По време на сблъсъците трима служители на реда са били ранени.

Според свидетели, няколко мигранти все пак са успели да се покатерят на един камион, но са били прогонени от шофьора му, който е бил уведомен за тях от други шофьори. (Реакцията на шофьора е естествена, защото ако бъдат открити от полицията при проверките, той рискува да „отнесе солена глоба“, да не говорим за щетите причинявани от мигрантите на превозното средство и товара – бел.ред.)

Станалото в събота е вече част от „ежедневието“ в района на Кале, където след като известният мигрантски лагер „Джунглата“ беше ликвидиран, отново започват да се събират мигранти, опитващи се да влязат нелегално във Великобритания.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас