НОВИНИ

Трима от четиримата изнасилвачи в Римини се оказаха мигранти второ поколение, четвъртият е търсещ убежище

След разкриването на групата от четирима престъпници, станали известни под прозвището „Животните от Римини“ – заради извършените от тях зверски изнасилвания в района на Римини, в италианските медии постепенно започват да се появяват подробности, които едва ли изненадаха някого.

Трима от извършителите се оказаха непълнолетни мигранти – второ поколение. Те са родени, израснали, учили в Италия. Двама от тях са мароканци – братя на 15 и 16 години. Третият е нигериец по произход, на 17 години. „Тарторът“ на групата (както го „величаят“ медиите) е иднственият пълнолетен – 20 годишен конгоанец, дошъл в Италия преди две години, поискал убежище и получил разрешение за престой в страната.

След като са се крили в продължение на седмица (в хотелчета в района на Песаро), двамата мароканци се предадоха на полицията.

Всъщност, те са разбрали, че нямват особено големи шансове да не бъдат заловени – в събота сутринта, в италианските медии бяха публикувани кадри от многобройните (поне 15) охранителни камери, разположени на различни места в района на Римини, на които „квартетът“ изнасилвачи се вижда много добре.

Двамата живеят в Монтечио, малко селце, където всички се познават и след публикациите, е било въпрос на време те да бъдат разпознати. И се предават на карабинерите. Отиват в участъка в Монтечио и заявяват на изумените карабинери, че „Това сме ние, които търсите, за които пише във всички вестници. Повече не можем (да се крием) – почувствахме се обсадени“. След едночасово пътуване с кола са прехвърлени в Римини.

Малко по-късно е заловен третият от групата – 17-годишен нигериец.

За известно време на свобода остава 20-годишният конгоанец, но по-късно вечерта и той е заловен – на гарата, където се опитвал да отпътува за Милано, а от там е щял да замине за Франция. Бил е въроъжен с нож, но не е оказал съпротива, въпреки че в началото е отричал, че е той. Карабинерите са го заловили, като (според съобщенията в някои медии) са проследили мобилния му телефон.

Мароканците имат някакви „дребни“ криминални прояви – дребни кражби, наркотици. Но при изнасилването действително са се държали катоживотни. Един от тях крещял на ужасенята полякиня „Ще те убия!“ Изнасилвали я, после я хвърляли във водата – за да се „освести“, след което пак я изнасилвали. Според италианските медии, подробностите по престъплението им са ужасни. По-малкият проявил такова желание и нетърпение да изнасилва, че конгоанецът му заявил „Аз съм по-голям и аз щ съм първи“…

Освен че са си признали, „животните от Римини“ са били разпознати от втората им жертва през нощта на петък срещу събота на 26 август – трансексуалният перуанец. Двойката поляци е отпътувала за Полша в петък, 1 септември.

Считаният за „тартор“ на групата 20 годишен конгоанец Гурлин Бутунгу е пристигнал в Италия (на о.Лампедуза) като нелегален мигрант през 2015 г. Поискал убежище, но не му е дадено такова. Вместо това му е предоставен „хуманитарен статут“ и разрешително за престой в страната. В последствие е живял в поредица места за настаняване и интегриране на мигранти. Не е нарушавал правилата в тях. Според някои информации временно е работел, преминал „крсове“ за сервитьор. Но част от обитателите са забелязали, че разполага с доста повече средства отколкото би била заплатата на обикновен работник. Снимките в профила му във Фейсбук показват, че е водел доста „приличен“ живот – маркови дрехи, дискотеки, морски курорти… Отговарял уклончиво, когато познатите му го питали, от къде разполага с такива пари. След залавянето му не проявява никакви признаци на разкаяние. Заявил на разследващите, че напрвили всичко „за удоволствие“ и че „не съжалява за нищо“.

Мароканците – две от четири деца в мароканско семейство, дошло в Италия като нелегални мигранти през 90-те години. Отказали им престой в страната, но докато траела процедурата, се родили децата - почти породени, едно след друго. Бащата се възползвал от възможността да поиска разрешение за престой докато децата са малки. Обикновено, при такива ситуаци това се разрешава на майката, но в случая тя не е поискала разрешение, а го е направил той. Дабре пресметнат ход – той останал, но и тя не била екстрадирана. Останала нелегално – та кой италиански чиновник ще натовари на самолета за Мароко жена, откъсвайки я от четирет й деца. Годините минавали. Изтекъл разрешения престой на бащата „Соломоновското решение“ на италианските чиновници било, "да си затворят очите" – нелегални са, но да останат. Семейството (като цяло) е с „традиции“ – големият син е в затвора, бащата е под домашен арест за „дребни провинения“, майката също има криминално досие. Сега двама от братята ще бъдат съдени за участието им в зверските изнасилвания в Римини, но може би и не само за тях.

Баща им Мохамед (на 51 години) се опитва да ги защитава – не бил ги „възпитавал така“. Можело да се открадне това – онова, някой и друг GSM например, той самият не бил безгрешен. Но не и да се насилват жени, защото „Ако някой докосне някоя от жените ми…ще го убия!“. Конгоанецът бил виновен за всичко – „промил им мозъците“. (Направо покъртително, нали?!)

Засега, в италианските медии няма почти никаква информация само за нигериеца – четвъртията от „Животните от Римини“. До толкова няма нформация, че чак прави впечатление, като се има в предвид, колко са „оправни“ журналисите в Италия в получаването на информация по нашумели случаи…

Сега, разследващите работят за да су естанови, дали „животните“ не са извършили и други престъпления в района на Римини – изнасилвания/опити за изнасилвания, грабежи, кражби… Много е вероятно, да бъде открито още нещо – парите на Бутунгу не са „паднали от небето“…

След края на разследването ще бъдат съдени. По отделно, защото непълнолетните ще бъдат съдени от съд за такива престъпници. Ако ги осъдят, могат да получат до 3 (три) години затвор.

По-добре, да бъдат екстрадирани и съдени в Полша. Просто за назидание. За това апелират много италианци, като изключим тези, които открито искат химическа кастрация и незабавно след това – депортиране. На всички, вкл. и останалите от семействата им.

Цялата тази история доказва едно – провал на интегрирането, провал на политиката и съответно – на системата за приемане на мигранти, провал на мултикултурализма. В Италия, но и в повечето други европейски страни. Някои може да кажат, че това са единични случаи. Но животът показва, че съвсем не е така, а който не вярва – може да прочете криминалните хроники по европейските вестници.

Изнасилванията от мигранти – групови и единични, станаха ежедневие в Италия

И още - може ли някой сега да обвини Полша, че не иска да приема мигранти по квотите на ЕС от Италия? Нали се сещате, какво биха казали за това двамата поляци, станали жертва „за забавление“ на „Животните от Римини“, а също и техните приятели и близки?

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас