НОВИНИ

Във връзка със засилващия се скандал за заличените на опаковки на веригата „Lidl“ кръстове на християнска църква, „Lidl България“ публикува „Официално становище“, което вместо да успокои, разгневи още повече българите.

Становището буквално „наля бензин в огъня“ и социалните мрежи и форумите на медиите се напълниха с гневни коментари, а също и с декларации за лично бойкотиране и апели за масов бойкот на цялата верига.

04 09 2017 Lidl2

Хората обосновават негативните си реакции, защото виждат в действията на веригата, не официално декларираната толерантност и уважение към всички религии, а по-скоро реалното фаворизираме на исляма и неглижирането на християнството изобщо и в частност – на православието.

Немски търговски вериги провеждат „пълзяща“ ислямизация в Европа

Следва официалното становище на „Lidl България“, така както е публикувано на страницата на фирмата във Фейсбук:

„ОФИЦИАЛНО СТАНОВИЩЕ НА ЛИДЛ БЪЛГАРИЯ

Във връзка с реакциите, относно опаковки на продукти от гръцката седмица в магазини Lidl, компанията би искала официално да уточни, че екипът на Лидл България не е участвал в създаването на въпросните дизайни. Конкретните опаковки се разработват от международен екип и са унифицирани за всички държави, в които веригата оперира.

Към последните извинения, поднесени от страна на търговската верига на централно ниво и в различните държави, Лидл България, като българско дружество, изразява още по-силната си мотивация да поднесе своите искрени извинения. От встъпването си преди седем години в страната, Лидл България многократно е доказвала с цялата си дейност дълбокото си уважение към българското историческо наследство, традиции, култура и религиозна идентичност.

Бихме искали да уверим всички потребители, че приемаме повече от сериозно споделените коментари и реакции и сме напълно съгласни, че дори в глобалния свят е наложително международните компании да отчитат и уважават всички аспекти на културни, религиозни и други възприятия на потребителите. Затова Лидл България поема ангажимента да предаде коментарите и реакциите към централата на компанията в Германия и екипа, отговорен за създаване на дизайните на опаковките, за да бъде взето предвид при разработването на етикетите в бъдеще.“

04 09 2017 Lidl

Естествено, опитите за увъртане предизвикват негатизивизъм, още повече, че твърденията на фирмата (меко казано) се различават от действителността и потребителите не пропуснаха да докажат това със снимки.

04 09 2017 Lidl3

Както се казва – коментарите са излишни.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас