НОВИНИ

М’джид Ел Гуерраб е ударил с мотоциклетна каска колегата си социалист, който сега се бори за живота си

Депутатът от партията на президента Макрон, „En Marche!“ е бил задържан от властите за разпит относно бой (станал в сряда - 30 август) с колегата ву от социалистическата партия Борис Фоур.

По информации във френските медии, Ел Гарриб е карал мотоциклет в центъра на френската столица, когато е видял колегата си Фоур и е отишъл при него.

Те са разговаряли за кратко преди да се стигне до насилие и да бъдат разтървани от намиращи се в близост охранители. Ел Гуерраб е защитил действията си с твърдението, че Фаур го е сграбчил за ръката и го е нарекъл „мръсен арабин“ и „мошеник“ (измамник).

„Аз не съм атакувал г-н Фоур“, допълва Ел Гуерраб, който е с марокански произход.

Семейството на колегата му депутат, обаче отхвърля твърденията му, че Фоур го е обиждал на расова основа – темата с „мошеник“/“измамник“ не е коментирана, освен ако според френските власти вече и подобни определения не са „раситки“.

Възможно е и срещу двамата да бъдат повдигнати обвинения. 

В страницата си във „Фейсбук“ Ел Гуерраб е написал, че „си взима отпуск от партията“ и е признал, че е имал вербална и физическа „препирня“ с Фоур, с когото не са в добри отношения от избирателната кампания през юни.

Семейството на социалиста е съобщило, че се е наложило да му бъде направена спешна операция, поради влошаване на състоянието.

Ел Гуерраб напусна социалистите миналата година, за да се присъедини към новосъздадената партия на Макрон, което според някои информации е била и причината за влошаване на отношенията им. Самата „En Marche!“ осъди насилието срещу Фоур, който е управлявал кампанията на кандидат загубил от Ел Гуерраб.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас