НОВИНИ

Ученик е открил стрелба и е хвърлил в клас димки в училище в с. Ивантевка, Московска област.

Според съобщение на руското МВР, младежът е роден през 2002 г.и освен димките е „произвел изстрел от пневматично оръжие“. В резултата на инцидента са пострадали четирима човека, които са хоспитализирани.

От пострадалите трима са ученици, а четвъртият е преподавател.

Състоянието на всички пострадали се определя като „средно тежко“, но (за щастие) към момента „животът на пострадалите не е застрашен от нищо“.

Тримата ученици са пострадали, когато са скочили през прозореца при откриването на стрелбата.

„Подрастващите са се изплашили и трима са скочили през прозореца“, коментира старши помощник ръководителят на ГСУ на Следствения Комитет на Русия за Московска олбаст, Варвара Заева. По думите й, по предварителни данни, единият младеж има счупване, а двама са с травми.

И тримата пострадали младежи са на възраст 15 г.

Пострадалият преподавател е жена на 38 г., тя е „получила открита черепно-мозъчна травма“.

По данни на подмосковската прокуратура, 15-годишният ученик я е нападнал и ударил кухненска брадвичка (сатърче) по време на класа по информатика.

След като учителката е била ударена, ученикът е „започнал да взривява в клас самоделни пиратки и е открил стрелба от пневматично оръжие“, съобщават от прокуратурата.

Младежът е в полицията, къдсето го разпитват в присъствието на родителите му.

Източник от правоохранителните органи е коментирал за ТАСС, че младежът предварително е подготвял нападение. „Задържаният отдавна е планирал нападение, то е било планирано за 5 септември“, коментира той.

В социални мрежи, ученикът е публикувал снимки с оръжие, връзки към страници за поръчка на брадви. Също там (през април т.г.) той е публикувал пост за масовото убийство в училище „Колумбайн“ през април 1999 г. (окръг Джеферсън, Колорадо – САЩ) и по думите му, този инцидент го навежда на трагични и самоубийствени мисли. Като статус деветокласникът е написал: „Delete my life" с дата 5 септември.

Очевидци са коментирали за Агенцията, че полицията е евакуирала децата и е отцепила района на училището, а от администрацията на учебното заведение са съобщили, че „децата са пуснати по домовете“ и че днес няма да ума занятия – те ще бъдат възстановени утре.

По информация на ТАСС.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас