НОВИНИ

Иракските власти за започнали съдебно преследване срещу Линда Венцел – 16 годишна немкиня, присъединила се към терористичната джихадистка групровка Ислямска държава.

На нея и на още три немски гражданки на 5 септември са били връчени официално обвиненията, по които ще бъдат съдени.

Според по-стари информации, Венцел е участвала в шариатската полиция в Мосул. Тя бе заловена заедно с други жени – въоръжени и с експлозиви, укриващи се в подземия под града. По някои твърдения, по време на операцията за освобождаването на Мосул младата жена е била снайперист на Ислямска държава и се е била срещу настъпващите правителствени сили.

Според немски дипломат, по всяка веротност Венцел ще избегне смъртната присъда, но може да прекара много години в иракски затвор. В същото време, започналото криминално разследване срещу немските гражданки е поражение за немската дипломация, която се надяваше, вместо да бъдат съдени, те да бъдат депортирани в Германия.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас