НОВИНИ

„Ние очакваме да бъдем третирани като всички други държави-членове“, коментира (също в сряда) ремиера на Полша Беата Шидло в отговор на въпрос за решението на ЕК относно квотите (оплакването на Унгария и Словакия беше подкрепено от Полша, която е една от страните подложени на ожесточен огън от Брюксел заради нежеланието на правителството – и хората – да приемат мюсюлмански бежанци в страната).

Шидло допълва, че решението на Съда не е променило позицията на полското правителство по мигрантската политика (страната да не приема мигранти - бел.ред.), съобщава РАР.

По думите на Шидло, цитирани от Агенцията, Варшава винаги е подчертавала, че „една разумна и ефективна мигрантска политика трябва първо и преди всичко да отговаря (посреща) на две цели: трябва да бъде сигурна (безопастна) и ефективна в смисъл наистина да помага на тези, които имат нужда от такава помощ“.

По думите й, подобен начин на мислене и подобен подход „вече започва да се възприема от много държави-членове“. Тя също така е казала, че в близко бъдеще ще представи предложение за дори „по-интензивни дейности и увеличаване на подкрепата от полското правителство за страни в нужда“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас