НОВИНИ

Френските антитерористи разпитват трима човека след внезапната проверка, при която бяха открити експлозивни материали в апартамент близо до Париж.

Третият арест идва следкато още вчера властите задържаха две лица – според изявление на министъра на вътрешните работи на Франция заподозрените се разпитват по подозрения в терористична дейност.

„Тези, които се разследват говорят за желание да взривят банка с „ТАТР“, но ние го виждаме като те да имат връзки с тероризъм и това е канал за разследване“, коментира Г. Коломб* за обществено радио, цитиран от Агенция „Ройтерс“.

Проверката и разследването бяха предизвикани от информация (сигнал) подадена по телефона.

При проверката (извършена вчера) в апартамента бяха намерини значително количество екслозивни материали – вкл. материали използвани за направата на „TATР” (триацетон трипероксид). Експлозивът е познат и като „Майката на Сатаната“ и често се използва при самоубийствени атаки и е използван при бомбените атаки в Брюксел през 2016 г., както и при терористичната атака в „Manchester Arena“ от май.

Френската полиция, днес е открила втори „склад“ с взривни материали близо до мястото на намерения вчера, Тхей (южно от Париж) съобщава „Ню Йорк Таймс“. Експлозивите са били в гараж, нает под наем от един от тримата задържани.

оментарите на Коломб са направени преди намирането на „склада-гараж“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас