НОВИНИ

Комисията по социална мобилност (КСМ) разпространи стряскащ доклад за мюсюлманите във Великобритания.

Според данните в доклада, едва 18.9% от мюсюлманите на възраст между 16 и 74 години работят на пълен работен ден, докато средно за цялото население този процент е 34.9. При това, само 6% от тях са на работни места, които изискват специализация и висока квалификация или пък са мениджъри, докато средно за населението те са 10%.

Все пак, в доклада се споменава, че „принос“ може да има и фактът, че мюсюлманките масово не работят и изобщо не си търсят работа. Така, 18% от тях са записани като „занимаващи се с домакинството и семейството“ – което е точно три пъти повече от средното за всички жителки на Острова, пише в. „Сън“.

Разбира се, КСМ напълно „толератно и политически коректно“ счита, че основната причини за неуспеха на мюсюлманите да се издигат в професионалната кариера са ислямофобията, расизма и дискриминацията.

Според доклада, младите мюсюлмани считат, че те „трябва да работят десет пъти повече“ за да се издигнат в йерархията, а търсещите работа мюсюлмани „чувствали“, че е по-малко вероятно да бъдат извикани на интервю за работа, ако имат „етнически звучащо“ име.

Още по-лош бил проблемът при жените, заявяват от КСМ, защото те се сблъсквали с ограничения, както извън техните общности, така и вътре в самите тях. (Естествено, не се казва, че точно това е и в съответствие с нормите на исляма и Шарията) Мюсюлманките също се оплакват от дискриминация на работното място – защото, носенето на хиджаб ги карало да се чувстват „некомфортно“ да изразяват тяхната религия. Те заявяват още, че техните роднини ги „насърчават“ да си стоят у дома, а не да ходят на работа, като понякога, този подход бил подсилван (Каква изненада само – бел.ред.) и от преподавателите в мюсюлманските духовни училища.

Отново (за кой ли път!) взниква въпросът – какво общо има религията ислям с расата? От кога „мюсюлманите“ са станали раса? Естествено, в КСМ „подминават“ този въпрос, но пък с лекота обявяват дискриминирането на религиозна основа - доколкото е доказано с факти, а не с изявления, че някой така се чувствал – за расизъм…

Е, проблемът с „неработенето“ на мюсюлманите със сигурност има и друга страна – социалните помощи. Но, както обичат да твърдят централните британски медии, те били получавани най-вече от мигранти от страните от ЕС. Нищо че повечето от тях работят, а и като цяло те са много по-малко от останалите мигранти.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас