НОВИНИ

Кюрдските сили за сигурност са заловили двама членове на ИД

Кюрдските сили за сигурност в Киркук са заловили двама членове на „Ислямска Държава“ (ИД), които са участвали в офанзиви срещу (кюрдската) пешмерга.

Оказало се е, че единият от тях е от района Рияаз (провинция Киркук). Неговият баща е бил член на „Ал-Кайда“ през 2007 г. и е отговарял за терористичните дейности на организацията в Хауиджа, съобщават мести медии, позовавайки се на изявление на Директората по въпросите на сигурността на Киркук.

Операцията за изгонването на джихадистите от Хауиджа се очаква да започне в близките дни.

Вторият заловен е бил „майстор на бомби“ в Хауиджа. Според изявлението и неговият баща – както и трима от братята му – също са се присъединили към джихадистите (двама от братята му са били убити от пешмергата).

И двамата заловени са били членове на „разузнавателна структура“ на ИД.

Те са се били установили в района Дахук (южен Киркук) след като са избягали от Хауиджа и са се представяли за „вътрешно изместени лица“ (вътрешни бежанци) – по този начин са успели да влязат в райони, контролирани от пешмергата.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас