НОВИНИ

Имиграцията ще струва на норвежките данъкоплатци по около 10 000 крони годишно ( около 1 300 долара) допълнителни данъци, от 2025 година нататък.

Това показват резултатите от изследване на службата по статисткиа - Statistics Norway (SSB), цитирана от NRK.

Основна причина за това е, че при продължаващата в същия мащаб имиграция в Норвегия, към края на века населението ще бде два пъти по-голямо отколкото би било, ако нямаше имиграция. Според Ерлинг Холмьой от SSB, „Населението генерирано от имиграцията от 2016 г. ще добави 4.1 млн човека през 2100“. (Сега населението на Норвегия е около 5 млн човека.) Според статистиците, мнозинството от очакваните мигранти ще бъдат от страни от Азия и Африка и при това – хора, които имат ниско участие на пазара на труда. „Точно така е, че имирацията, която ние получаваме, ще бъде доминирана от хора, които плащат значително по-малко в данъци, отколкото те получавт от финансираното от обществените данъци социално осигуряване, независимо дали това е училище, образование, здравеопазване или пари в кеш“, казва Холмьой и добавя, че това означава, че допълнителната цена за данъкоплатците ще достигне около 10 000 норвежки крони на човек за година.

Ситуацията некак не е „розова“ и правителството отчита това. „Аз мисля, че хората искат онези, които идват тук да бъдат данъкоплатци и да допринасят. Ние – в Норвегия - не можем да бъдам само любезни и да казваме „да“ на хора, които нямат нужда от защита, само защото ние трябва да бъдем хуманни. Ние трябва активно да мислим за количеството на данъците и правата , които ние даваме“, заявява премиерът на страната Ерна Солберг.

Въпреки всичко това, парламентът на Норвегия продължава да не приема настояванията на правителството за намаляване на имиграцията… А тя очевидно, ще струва доста скъпо на Норвегия не само в културен смисъл – чрез подмяната на салението на страната – но и в чисто икономически план. Да не говорим за увеличената престъпност, ислямизацията и заплахата от тероризъм…

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас