НОВИНИ

С приближаването на изборите в Германия, политическата борба в страната се изостря.

Седмицата беше белязана с неколкоратно „приветстване“ на канцлера Ангела Меркел с дюдюкания и хвърляне на домати, които широко бяха отразени в медиите.

Но далеч по-важното от нацапаните с домати дрехи на канцлера е, че единствената на практика реална опозиционна партия – Алтернатива за Германия (AfD), с която и управляващите, и казионните им политически противници имат съществени различия, набира скорост.

В проведено от YouGov изследване на общественото мнение в Германия, показва, че ако изборите бяха днес (10 септември) за AfD биха гласували 11% от немците и тя би станала трета политическа сила в страната. За сравнение, ХДС на Меркел би спечелила 34%, а основният й „опонент“ (доколкото може да се нарече опонент партия, участваща в правителството) – соцалдемократите на Мартин Шулц (SDP) биха спечелили 24%.

10 09 2017 Germany Elections

Забележителното е, че AfD отбелязва увеличени от 3% само за няколко седмици, при това – въпреки че реално срещу нея действа практически цялата партийна и държавна пропагандна машина и основните медии в Германия. Ако тази тенденция се запази, в Бундестага би се появила наистина сериозна опозиционна сила.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас