НОВИНИ

Специалните служби на Германия считат, че джихадистите от терористичната групировка Ислямска държава (ИД) разполагат с най-малко около 11 100 „празни“ сирийски паспорта (бланки).

За това събщи в. „Bild am Sonntag“, позовавайки се на конфиденциални документи на федералната полиция в Германия.
Откраднатите от ИД празни бланки могат да бъдат попълнани с всякакви лични данни и да бъдат в последствие използвани от терористите.
Специалните служби са изготвили списък със серийните номера на празните паспорти, който е бил разпространен до правонлагащите органи.

Но не само ИД може да се възползва от празни сирийски паспорти. На немските власти разполагат с информация за над 18 002 такива спорти, като хиляди от тях са в ръцете на терористични групи извън ИД.

В документа (с който „Bild am Sonntag“ е бил запознат) се казва още, че през 2016 г. немските власти са открили 8 625 фалшиви паспорта.

Представител (говорителка) на Федералната криминална служба на Германия е коментирал за „Bild am Sonntag“, че „Развитията по отношение на ситуацията по отношение на бежанците показва, че терористичните организации се възползват от възможността да инфилтрират потенциални нападатели или поддръжници в Европа и Германия, без те да бъдат разкрити“. И незабавно - коректно и толерантно – и очевидно, в опит да не се „създават“ напрежения и негативни нагласи към мигрантите добавя, че по-голямата част от фалшивите или подправените паспорти се използват най-вече за нелегално влизане в ЕС, но без някакви „по-нататъшни мотиви, като извършането на терористична атака“.

Каква оптимистична самоувереност! Та нали, ако сирийски „бежанец“ не е имал връзки с терористични организации и не е извършвал терористична дейност, той няма нужда от фалшив или подправен паспорт. Но, ако такъв „бежанец“ действително има заради какво да се опасява от разкриване на истинската му самоличност от властите в Европа, то възможността да се възползва от празен и готов да подправяне сирийски паспорт е една привлекатална опция и възможност.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас