НОВИНИ

Старейшини „забраниха“ музикалните събирания в Ланди Котал (във федерално администрирараните племенни райони на Пакистан).

Твърди се, че Сайед Мохамад Илаяс Банури (познат като Хан Лала) и Сайед Мухамад Ибрахим (познат като Бача Джан), организатори на духовната семинария Ханкуа-е-Бинория са наложили ограничения на музикални събирания в района Шинуари Ашкел, съобщава „ДаунНюз“, позовавайки се на местен източник.

Организаторите са предупредили, че домовете на тези, които организират музикални събирания, както и на тези, които притежават музикални инструменти ще бъдат изгорени.

Според източника, преди няколко дни, двамата са „претършували“ сватба и са иззели музикалните инструменти, на които се е свирело на празненството.

Съобщава се още, че в петък – след (мюсюлманската) петъчна молитва – в присъствието на стотици хора, мъж е изгорил музикални инструменти.

Помощник политически агент (административна длъжност в Пакистан - бел.ред.) е коментирал за „ДаунНюз“, че администрацията е привикала Хан Лала след съобщението за „инцидента“ (т.е. публичното изгаряне – в стил „Ислямска Държава“ – на музикалните инструменти).

Музиканти в Сирия са били публично бичувани с по 90 "камшика", тъй като са хванати от религиозната полиция на "Ислямска Държава" да свирят на йоника, което според джихадистите е "обидно за мюсюлманите"...

Снимка via Daily Mail

По думите на агента, Лала ще бъде попитан „в какво качество“ е направил това изявление, след като има „политическа администрация“, която е овластена с предприемането на действия, когато „се случи нещо спорно“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас