НОВИНИ

Семействата на членове на „Ислямска Държава“ (ИД) заловени от силите на иракската (кюрдска) пешмерга ще бъдат третирани съобразно международните закони, заяви представител на силите.

„Голям брой жени и дъщери на членове на ИД бяха арестувани от силите за сигурност, в частност в провинция Киркук“, съобщава заместник - началник щабът на пешмерга, Салар Мохамед Джабари за „БасНюз“.

По думите му, повечето от жените са с чуждестранна националност, вкл. рускини, французойки, корейки, китйки, сирийки, сомалийки и други. Сред арестуваните има също така и ирански кюрдки.

Част от арестуваните ще бъдат предадени на Багдад, където международни организации ще ги разследват и тези, които са съпричастни към терористични актове ще бъдат дадени под съд.

Ирак държи над 1 300 чужди граждани - жени и деца на джихадисти от Ислямска държава

Той е обяснил, че част от тези жени са били заблудени, а други насилствено са били принудени да се присъединят към джихадистите (интересно в коя от изброените страни – в частност европейски – ако някои се обърне към властите за защита, поради принуждаване да се присъедини към терористи такава би му била отказана?!?).

Кюрдскшият официален представител е допълнил, че арестуваните ще бъдат третирани съобразно международните закони и „тяхната съдба ще бъде определена от закона“.

(Ако, някоя от вас е на снимката ... молим, да вдигне ръка...)

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас