НОВИНИ

В памет на трагичните събития в следствие на терористичните атаки на 11 септември 2001 г. в СЩ, президентът на страната Доналд Тръмп обяви дните от петък до неделя (8 до 10 септември) за „Дни на молитва и възпоминание“, а 11 септември – за Ден на патриота.

На траурно мероприятие в близост до Пентагона, президентът Тръмп заяви: „Целият свят се измени, когато срещу Америка беше извършено нападение. Това беше най-жестоката атака срещу нашата страна след Пърл Харбър. В този ден се измени не само вета, изменихме се всички ние. Ние се сблъскахме с бездните на злото.

Той подчерта, че американците са обединени около борбата с тероризма, и че „Ние почитаме паметта на жертвите, заявявайки нашата решителност да правим всичко, клето е необходимо, за да бъде нашия народ в безопасност“. Той допълни, че от 11 септември 2001 г. до сега, в борбата с тероризма са загинали 7 000 военнослужещи на САЩ.

Тръмп почерта, че цялата страна скърби със семействата на жертвите от 11 септември и че „Америка не може да бъде сплашена. Тези, които се опитат скоро ще се присъединят към дългия списък на победените врагове“. „Ние гарантираме, че нашите врагове няма да могат да се скрият в нито една точка на земното кълбо… Ние ще победим всеки враг, ще преодолеем всяко препятствие по нашия път. Нашите ценности ще устоят“, каза още той.

В памет на трагичните събития, по цялата територия на страната се извършват възпоминателни религиозни служби, траурни мероприятия и мемориални концерти.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас