НОВИНИ

Международната организация за миграция (МОМ) съобщи, че по море и суша през миналата година в Испания са пристигнали повече от 13 000 „мигранти“.

Така Испания става третата европейска страна – след Италия и Гърция – по брой влезли „мигранти“, които използват водите на Средиземно море или испанските анклави в Северна Африка (Мелила - на снимката и Сеута).

По данни на МОМ, към 6 септември т.г. испанското крайбрежие са достигнали 10 276 лица, като за същия период на 2016 г., те са 8 162.

Според изявление на ръководителя на МОМ за Испания, тази година броя на „мигрантите“ ще надхвърли този от миналата година, но „ние не изпитваме извънредна ситуация или социална тревога“, казва тя в изявление за вестник „La Vanguardia“, цитирано от АНСА.

Страните, от където са повечето „мигранти“ са: Бряг на Слоновата Кост, Гвинея, Гамбия, Мароко и Мали (по данните на МОМ).

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас