НОВИНИ

Фирмата „Mercedes-Benz“, която е част от „Daimler AG“ е подписала договор с иранската „Khodro“ договор за дистрибуция на нейни камиони в Иран.

Според съобщението на „Mercedes-Benz“, подписаният във вторник (12 септември) договор, се създава съвместна компания за осигуряване на продажбите и последващото обслужване на камионите в Иран.

Според съобщения в иранските медии, до шест месеца ще бъде сключена и друга сделка – също за създаване на съвместна компания, която ще произвежда в Иран камиони, вкл. „Actros“. Предвижда се и производството на шасита и други компоненти.

Освен това, „Daimler“ предвижда и да бъде възстановено съвместното предприятие с иранската „Diesel Engine Manufacturing Co“ (IDEM), което е за производство на дизелови двигатели. Немската компания е обявила, че възнамерява да закупи отново 30% от акциите на IDEM, които тя е продала по-рано.

В Иран, търсенето на камиони е много голямо – очаква се то да достигне до около 56 000 бр. на година за периода на следващите 3-5 години. Според иранското министерство на промишлеността през следващите няколко години се очаква и подмяната на около 200 000 камиона.

Показателно – бизнесът се изнася от ЕС в Иран...

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас