НОВИНИ

Подразделение на иранския Корпус Стражи на ислямската  революция (IRGC) съобщи за ареста на терористи, свързани с „Ислямска Държава“ (ИД), които са планирали редица атаки в столицата Техеран.

Според изявление за медиите на полковник Амин Яаамини, командир на местно то подразделение на Корпуса, терористите са били арестувани в гр. Андише (окръг Шахрар, провинция Техеран).

По думите му, арестуваните са членове на свързаната с ИД, „Аджнад ал-Шам“ („Войници на Левант“), която основно е активна в провинциите Хама и Идлиб (западна Сирия).

„Към момента, много важна информация е събрана от телефона на елемент на „Даеш“ (ИД – бел. ред.) и той се разследва“, коментира още полковника, цитиран от МNA.

По думите му, групата е възнамерявала да извърши 300 терористични операции в Техеран по време на месец Мухаррам (по лунния календар - за тази година от 21 септември до 19 октомври, който се празнува по различен начин от мюсюлманите-шиити и мюсюлманите-сунити).

Той не е коментирал по какъв начин е получена информацията за планираните терористични операции.

На 7 юни, бяха извършени симултантни атаки с огнестрелно оръжие по иранския парламент и Мавзолея на Имам Хомейни. ИД пое отговорност да атаките, при които бяха убити 17 човека, а над 15 бяха ранени.

Иран готви отмъщение след джихадистка терористична атака в Техеран (Обобщение)

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас