НОВИНИ

Около 06.30 ч. тази сутрин, мъж е нападнал с нож френски военнослужещ, който е бил на патрул в рамките на операция „Сентинел“ в района на метростанция „Шатле" в Париж.

По съобщения във френските медии, при атаката си, той е крещял „Аллах“ и „нещо“, свързано с „ИДИЛ“ (терористичната групировка Ислямска държава – бел.ред.). Военният е реагирал много бързо и нападателят е бил задържан. Според първоначалните информации, той не е бил известен досега на френските сили за сигурност. Името и националността му засега не се споменават.

По случая се води разследване за тероризъм.

Това е поредната терористична атака срещу френски военнослужещи, участващи в продължаващата вече две години операция „Сентинел“. В нея понастоящем участват около 7 000 военни, които охраняват важни обществени и туристически обекти. От страна на Ислямска държава имаше и конкретни призиви към нейните поддръжници да извършват такива атаки и извършителите на повечето от досегашните атаки бяха инспирирани от тези призиви.

Предвид споменатите факти, френският министър на отбраната Флоренс Парли направи „странно“ изявление пред радио „Europe 1“.
По думите й, бързото неутрализиране на нападателя доказва професионализма на френските военнослужещи, действащи по операция „Сентинел“, но също така и че „Ние не знаем намеренията на нападателя“.

Наистина, какви биха могли да бъдат намеренията на „нападателя“ (може би пък все пак е терорист – бел.ред.), който крещейки „нещо“ за „Аллах“ и „ИДИЛ“ е атакувал с нож френския войник?! Може би пък това изобщо не е атака, а той е искал просто да помогне на военния – като напр. да го обръсне с ножа си или пък (Защо не?!) - „да му обели една ябълка“ или нещо подобно… (?!)

Опитите да бъдат „толерантни и политически коректни“ понякога правят политиците направо смешни.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас