НОВИНИ

В Германия е станало поредното групово изнасилване – в петък (15 септември) вечерта трима мигранти са изнасилили 16 годишно момиче – на около 150 метра от полицаи, близо до гара и заведения.

Трагедията се е разиграла в едно от южните предградия на Мюнхен – Хьоенкирхен–Зиигертсбрун.

Полицията даде оскъдни подробности за станалото.

Момичето е срещнало група мигранти, повечето са били настанени в център за „бежанци“ (собственост на правителството на Горна Бавария, управляван от католическата благотворителна организация „Каритас“). След като са стояли известно време пред центъра, тя и трима мигранти – афганистанци (на 17, 18 и 27 години) се отправили към намиращата се наблизо гара.

Около 20.00 ч. преминавайки в близост до паркинг, момичето е било завлечено от мигрантите в изоставен имот (на снимката), където е било изнасилено от 17 и 21 годишните „бягащи от насилията“ афганистанци. Третият мигрант се е готвел да направи същото, но в този момент са се появили привлечени от писъците на жертвата минувачи, живеещи наблизо, собственикът, служителите и посетители на намиращ се близо до гарата ресторант, а също и патрулни полицаи, които са се намирали на едва 150 м. от мястото – те били изпратени в центъра за настаняване за бежанци по друга задача. Това накарало извергите да се разбягат. Единият от полицаите започнал да помага на жертвата, която все още лежала на земята и крещяла, а вторият започнал преследване. Към него се присъединили и други повикани на мястото полицаи, включен бил и полицейски хеликоптер. 

В крайна сметка и тримата били задържани. Оказало се, че те са от други центрове за настаняване на „бежанци“ – в Гроскаролиненфелд, Гермеринг и Еммеринг.

Местните жители са потресени от станалото. По разказа на собственика на намиращия се на около 200 м ресторант „La Bella Sicilia" – Франческо Спалино „Двама служители и аз отидохме към Едека. Но докато стигнем, извършителите вече бяха избягали“. „За техен късмет, ние не ги докопахме“, казва пък един от служителите на Спалина, който изобщо не прикрива „топлите си чувства“ към „горките бежанци“ – нещо, което е доста необичайно за Германия, където изразяването на негативно отношение към мигрантите се счита от властите за „реч на омразата“…

Може би пък, на европейците в Германия наистина е взело да им „писва“ от „културното обогатяване“, на което са подложени от „гостите на Мути Меркел“?

Но, за управляващите и работещите по „интегрирането“ (по-скоро – обслужването) на мигрантите, нещата не стоят по същия начин. Един от местните „помагащи на мигрантите“, Франц Дийлман просто не желае да коментира изнасилването. „Аз наистина съжалявам за това. Ние просто чакаме да видим, какво наистина си заслужава (станалото)“. За негова колежка – Елизабет Оелен пък очевидно е по-важна реакцията на „бежанците“. По думите й, те също били „шокирани“, а много от тях „вече“ се чувствали „употребени“ от постъпката на изнасилвачите.

Е, очевидно, за някои, душевното спокойствие на „бежанците“ е по-важно от ужаса и терзанията на 16-годишното момиче…

По информация на tz.de

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас