НОВИНИ

Канадските специални части, които са оказали помощ на иракските правителствени сили и тези на (кюрдската) пешмерга в битката за Мосул са се преместили в Киркук, за да окажат съдейстиве в офанзивата за връщане на контрола над Хауиджа, който в момента е в ръцете на „Ислямска Държава“ (ИД).

Градът, който е разположен в южен Киркук в момента е обграден от иракски правителствени сили, пешмерга и различни полувоенни формирования, които очакват заповед за атака.

Канадските сили, които са осигурявали „съветническа помощ“ в битката за Мосул, сега са в Киркук, за да осигурят подкрепа по време на предстящата битка, съобщава говорител на канадските военни.

„Членове на Oперативната група за специални операции ще осигуряват партньори със съвети и помощ в околностите на Хауиджа“, коментира майор Александре Кадиьо, цитиран от иракски медии.

По думите му, канадските военни съветват партньорите си „как най-добре да осигурят своите позиции“, както и как да предотвратят контра-атаки от страна на джихадистите.

Канада има около 200 членове на специалните сили в Ирак. Поечето от тях дейстат съвместно с кюрдите, но канадската преса съобщава, че сега действат и с други иракски групи.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас