НОВИНИ

Иракската армия съобщи, че 1 500 членове на „Ислямска Държава“ (ИД) са се предали на иракските правителствени сили по време на битката за Тел Афар.

Над град Хауиджа, който е разположен в южната провинция Киркук и офанзивата за връщането на контрола над който предсто, иракските ВВС са хвърлили листовки, които информират джихадистите за понесените загуби при битката за Тел Афар (в опит да понижат морала им).

Според текста на листовките, 1 500 джихадисти са се предали на иракските сили, а други 1 404 са били убити или ранени по време на офанзивата. В тях, също така се дава информация за унищожените оръжия и друго оборудване (и снаряжение) , с което джихадистите „са се простили“.

Иракските – и съюзните им сили – си върнаха контрола над Тел Афтар на 27 август – 8 дни след началото на дълго подготвяната офанзива. Въпреки това, както по отношение на битката за Тел Афтар, така и по отношение на предстоящата битка (за Хауиджа) съобщенията, че този или онзи „виден джихадист“ са изчезнали от града „в неизвестно направлениее“ – често със значителни суми или нещо друго – са почти ежедневни.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас