НОВИНИ

Международна среща на високо ниво по Сирия ще се проведе на 21 септември в щаб квартирата на ООН в Ню Йорк в рамките на Генералната Асамблея (ГА) на организацията.

Срещата ще се проведе „в залата на Съвета за попечителство на ООН в широк формат“, коментира постоянният представител на Русия в ООН Василий Небензя в ексклузивно интервю за ТАСС.

По думите на руския дипломат срещата, която е по инициатива на ЕС, няма отношение към Международната група за поддръжка на Сирия, която включва около 20 страни, ООН и Лигата на арабските държави.

В периода 19-25 септември в ГА ще има общополитическа дискусия, в рамките на която се очаква да се проведат десетки заседания и двустранни срещи. По думите на Небензя сред обсъжданите въпроси ще бъдат и урегулирането на конфликтите в Либия и Сирия и разбира се, проблемите на Корейския полуостров.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас