НОВИНИ

Френски университет е прекратил учебните занятия, тъй като в един от неговит е кампуси са се самонастанили лица, търсещи убежище.

Уроците в Университета на Реймс Шампан Арден (URCA) в североизточна Франция са прекратени от понеделник „до допълнително уведомление“, защото около 40 „мигранти“ са си спретнали лагер на негова територия.

Прекратяването на учебните занятия ще засегне около 8 000 студенти, на които е забранен достъпа докато „условията на сигурност не бъдат установени отново“ , съобщава президентът на университета за френските медии.

Той допълва, че настоява за сигурност за всички, както и че в може да се види, че „в този лагер има деца и непълнолетни“.

Самонастаняването става едва две седмици след началото на учебните занятия след лятната ваканция, а основният студентски съюз във Франция (Unef) е призовал семействата да бъдат преместени от територията на университета.

Според съобщения в някои местни медии, част от самонастанилите се всъщност са се „преместили“ от друг подобен лагер, който е бил в парка „Св. Джон Перс“, който местните жители наричат „мини Кале“.

Използвана е информация на „Локал“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас