НОВИНИ

Или малките иракски градове не ги искат, докато ие се чудим как „да си ги приберем“

Членове на градския съвет на иракския град Тел Кеф са отправили критика към правителството в Багдад относно преместването на задържаните семейства на членове на „Ислямска Държава“ (ИД) в града без одобрението на района.

Тел Кеф (познат и като Тел Каиф/Тел Кеппе) е асирийски град в северен Ирак. Името на града, означава „Хълм от камъни“ – той е разположен на около 12 км. източно от Мосул, провинция Ниневия.

Иракските сили за сигурност са преместили в града повече от 1 000 лица - членове на семейства на чуждестранни джихадисти. Жените и децата са преместени от лагер близо до Мосул във военна база в града.

Член на кметската управа на града е коментирал за „БасНюз“, че иракските сили са довели във военен лагер на Кудс в града 1 400 членове на джихадистки семейства без одобрението на градската управа. От думите му не става ясно, дали управата на града изобщо е била предупредена за преместването или просто е поставена пред свършен факт.

Недоволството на местните от ситуацията е изразено в официално изявление, според което членовете на джихадистките семейства са „заплаха“ за сигурността на града. В него местните власти, също така призовават централното правителство да махне тези лица от града.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас