НОВИНИ

Полското правителство пие законопроект за самозащита, предвиждащ разширяване на допустимата защита

Полското правителство прие законопроект за самоотбраната, който по думите на министъра на правосъдието Збигнев Зйобро, предвижда разширяване на границите на допустимата самозащита.

„Важно е, този който ще се защитава да знае, че може да реагира в такова време и да използва тези способи, които по-рано се считаха за превишаване на рамките на самоотбраната“, коментиран той, цитиран от „Радио Полша“.

Той допълва, че когато човек е „защитавал своя дом, неговите обитатели, своята територия или помещението, в което живее“, този човек няма да „носи отговорност, да го влачат по съдилищата, няма да го осъдят и вкарат в затвора“.

Зйобро е коментирал един от членовете на новия закон, съгласно който „се сваля“ отговорността от лице, което е било принудено да прибегне към самозащита в резултат на проникване на „недоброжелател“ в жилището, помещението, дома или прилежащите територии, собственост на това лице.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас