НОВИНИ

Още трима човека са били задържани в сряда в рамките на разследването на терористичната атака в метрото на британската столица Лондон.

Според съобщение на Скотланд Ярд, сутринта на 20 септември са задържани двама човека – мъже на 48 г. и 30 г.

Всички арести са извършени от подразделението за контра тероризъм на лондонската полиция, а обиските – на два адреса в Нюпорт – продължават.

Към момента задържаните са общо пет. На 16 септември полицията задържа първите заподозрени – 21 годишен мъж (в района на Хаунслоу) и 18 годишен мъж (в пристанищния район на Дувър). Във вторник беше съобщено за задържането на трети заподозрян – 25 годишен мъж - в Нюпорт.

В петък около 8.20 ч. (местно време) в препълнената метро-станция „Parsons Green“ имаше експлозия в следствие на която пострадаха 30 човека. По данни на полицията, взривното устройство не е сработило „както трябва“. „Ислямска Държава“ (ИД) пое отговорност за атаката.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас