НОВИНИ

„Дъщеря ми няма да ходи на училище“ - болшинството мюсюлманки в Италия

Шокиращите резултати от ексклузивно изследване на Ipr Marketing сред мюсюлманите имигранти в Италия, на практика доказва, че интегрирането им е невъзможно, при това – основно, защото е нежелано от самите тях.

Допитване до мюсюлманките в Италия показва шокиращи резултати, говорещи не само за реалната липса на интеграция в социално-културната среда на страната, но и за огромната липса на желание за такава.

Проучване на „Quotidiano Nazionale“ показва, че 41% от мюсюлманите смятат, че момичетата не трябва да ходят на училище и да се образоват – в никакво училище … било то основно, средно или висше. „Книгите са забранени, въпреки че италианското законодателство предвижда задължително училищно образование“, коментират италианските медии резултатите от изследването.

Броят на „нежелаещите“ дори се увеличава до 74% сред по-възрастните (имигрантите пристигнали в страната в зряла възраст), т.е. сред тези които (уж) трябва да се интегрират и да станат активна част от обществото. Изследването показва голяма разлика в централна Италия – там, където живеят т. нар. „стари мигранти“.

Резултатите показват, че още 51% не биха „толерирали“ сключването на брак с мъж католик. Още по-шокиращо е обаче, че почти 4 на 10 забраняват дори италианската храна на дъщерите си.

Съществува значителна разлика между отговорите на мъжете и жените. Оказва се, че жените са по-консервативни по отношение на религията - 61% от тях смятат, че е правилно да ходят с мюсюлмански покривала дори и в западните страни, а повечето мюсюлманки смятат за положително, децата им да сключват брак само с мюсюлмани. Цели 62% не приемат дъщеря им да се омъжи за католик.

По отношение на социалното поведение и начина на живот обаче, жените са „по-прогресивни“ отколкото мъжете, приемайки западните възгледи и навици на живот.

Един от трима мюсюлмани няма нищо против да види детето си в дискотека, но успоредно с това, 57% не са съгласни, като разликата между мъжете и жените не е особено голяма (съответно 55% и 60%). Впечатляващо е негативното отношение на възрастните мюсюлмани към дискотеката, срещу която са 92% от тях, като тези които „нямат проблеми“ с нея са дори по-малко – едва 2% - от тези, които не знаят, какво е отношението им към нея – 6%. Излиза, че дискотеката е своеобразен „общ враг № 1“ на мюсюлманите в Италия – тези от тях, които са срещу нея са равномерно разпределени по цялата територия на страната и е все едно, от колко време живеят в нея.

Успоредно с това, всички анкетирани възрастови групи, мъжете и жените, както и мюсюлманите, които са в сраната от по-малко 3 години и повече от 3 години, се чувстват добре в Италия. Като общо, положителен отговор дават 62%, като най-висок показател е регистриран сред лицата, живеещи в южната част на Италия (71%). Болшинството анкетирани мюсюлмани самоопределят нивото си на владеене на италиански език като „добро“. Разликата е отново при възрастните (60%) и живеещите в централната част (54%).

Много мюсюлмани заявяват, че „като общо в Италия се усещат“ като „интегрирани“ (макар че, реално в нито една от групите процентът им не надхвърля 50%). Но пък направо шокиращ е отговорът даден от 70% от по-възрастните имигранти – „не съм интегриран, но не искам да се интегрирам“. Отново разликата в районите поставя фокус върху централна Италия, където болшинството мюсюлмани (80%) не са интегрирани. Като успокоителен (според някои) би могъл да се разглежда фактът, че 31% от „неитгерираните“ поне биха искали да се интегрират, докато при останалите 49% липсва дори желанието.

Огромна е разликата между възрастовите групи по отношение на въпроса, дали имат „приятели италианци“ при възрастните 80% отговарят с „не“. Най-малко приятели италианци отново имат мюсюлманите в централната частна Италия – 58% нямат такива.

В същото време, преобладаващата част от мюсюлманите смятат, че социалните им отношения са по-добри „вътре в ислямска общност“. Като естествено „продължение“ във вижданията им за бъдещето на Италия идва и желанието им, тази „ислямска общност“ да се разширява – посредством идването на нови мигранти, повечето от които са мюсюлмани. Голяма част от анкетираните, че страната трябва да приеме още имигранти – общо 43%. Желанието за нови имигранти е най-високо сред възрастните – 72% и по-силно сред жените – 49%. Отново много ясно изразена разлика има в централната част на Италия – 81% са „за“, а 15% - „против“.

И въпреки че повечето италиански медии не са го показали, изводът от проучването е ясен: Мюсюлманите в Италия не приемат западните ценности и начин на живот. Те масово не се интегрират, нещо повече – дори и не желаят да се интегрират, а и предприемат „мерки“ и по-младите (вкл. т.нар. „второ поколение мигранти“) да не го правят. Предпочитат да живеят в изолирани мюсюлмански общности, а един „добър инструмент“ за разширяването им е миграцията. По-простичко казано, ислямизирането на Италия и подмяната на населението е в пълен ход… При това, с пълното знание и съгласие на управляващите. Утопичната интеграция на мюсюлманите се превръща в дезинтеграция на Италия и Европа.

Напоследък официални лица (италиански и от ЕС) доста често отправят критика към страните от Източна Европа, че не проявяват „солидарност“ с Италия и Гърция – като приемат повече мигранти. На фона на резултатите от това изследване, на вълната от извършвани от мигранти престъпления и терористични атаки, подобни искания звучат меко казано нерелевантно. Все едно, някой, чиято къща гори, да иска от съседа си да подпали и своя дом – от солидарност...

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас