НОВИНИ

Победителката в конкурса за красота „Мис Турция 2017“ беше лишена от титлата няколко часа след получаването й.

Ътър Есен е имала неблагоразумието да пусне в социалната мрежа „Тутър“ съобщение свързано с неуспешния преврат (от юли миналата година), което и именно е причината за лишаването от титлата по думите на ръководителя на организационния комитет на конкурса Джан Сандъкчоглу.

Туитът е бил постнат на 16 юли, но е бил широко разпространен в социалната мрежа, след като е станало ясно, че тя е спечелила конкурса.

В своя туит, Есен е сравнила месечния си менструален цикъл (започнал точно на 15 юли - датата на преврата) и по точно кървенето, с "кръвта на падналите", като заявява, че по този начин тя ознаменува годишнината, която беше отбелязана с пищни церемонии в цяла Турция. Не е ясно, дали туитът на Есен е проява на дебелашки хумор, на подигравка със считания от много хора за "контролиран" преврат или просто на ... глупост в условията на съвременна Турция.

23 09 2017 Miss Turkey

Изявлението й е предизвикало незабавната негативна реакция на много от сънародниците й. Техните емоции са били подсилени и от това, че в ислямизираща се Турция, нормите на исляма все повече излизат на преден план, а според тях, менструалният цикъл е нещо нечисто и поради това, на жените в период не се разрешава да се молят в джамия.

От организационният омитет съобщава още, че страната ще бъде представлявана на международният конкурс „Мисс Свят 2017“ от Аслъ Сюмен, която зае второ място в националния конкурс.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас