НОВИНИ

Естонски съд призна за виновен сирийски бежанец по обвинението, че е запалил жена си.

Съдът в Талин е постановил 10 г. затвор за 20-годишният Кован Мохамад, на когото бяха предявени обвинения в нанасяне на тежки телесни повреди – за които по естонския наказателен кодекс се предвижда от 4 г. до 12 г. затвор.

Процесът беше воден при „затворени врата“, но присъдата произнесена в петък беше публична.

В началото на март 22-годишната сирийка Саския Каск пристигнала в Естония като бежанка, е била намерена в апартамента си с тежки изгаряния, след което е трансферирана в болница.

Според представител на разследването по времето, когато тя е получила нараняванията в жилището е бил 19-годишният й съпруг и детето им (бебе). Жената е получила около 70% изгаряния и около месец е била в кома.

Сирийското семейство е пристигнало в Естония от Гърция в рамките на плана на ЕС за презаселване (по т. нар. квоти за бежанци).

Всъщност, "просто" е проява на културните различия, с които "бежанците обогатяват Европа". Въпреки липсата на информация, може да се предположи, че станалото е поредното наказание, наложено "за запазване на честта на семейството". Нищо ново и необичайно за "бягащите от насилията и войната".

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас