НОВИНИ

Мехди Неммуш, който е обвинен в извършването на атаката срещу Еврейския Музей в Брюксел през 2014 г. е "твърде болен", за да се изправи пред съда.

Адвокатът на обвиняемия съобщава, че това е причината поради която той не се е явил в съдебната зала в петък (22 септември), както и че довереникът му не получава адекватно лечение.

По думите на адвоката, заподозреният е бил прегледан от полицейски лекар, който е наредил последващ преглед, какъвто не е бил проведен. Неммуш се оплаква от: главоболие, проблеми със слуха и очите („лош слух“ и „затруднено виждане“). Симптоми отговарящи на „тумор в мозъка“ – според някои медии, адвокатът му е заявил, че „той може да има тумор“.

Нападението беше извършено на 24 май 2014 г. – ден преди общите избори. Четирима човека бяха простреляни, а двойка израелски туристи, както и доброволец в музея бяха убити на място. По-късно уредник на музея почина от раните си.

Мехди Немоуч е френски гражданин, който се е бил в Сирия – той беше арестуван около седмица след атаката в Марсилия, а два месеца по-късно изпратен в Белгия. Следователите намериха във вещите му автомат „Калашников“ и флаг на „Ислямска Държава“ (ИД), както и запис на разговор в който се „обсъжда“ атака.

Заподозреният винаги е отказвал да разговаря с белгийските следователи. На него му е предявено обвинение в тероризъм и е държан в „самостоятелна килия“ без процес вече три години.

Френският журналист Николас Хенин, който месеци беше заложник при екстремистите в Сирия, заяви че Неммуш е бил един от похитителите, както и че се е наслаждавал на лошото отношение към затворниците (заложниците).

Интересно, дали толерантното белгийско правосъдие няма да отреди по-лека, а защо не и условна присъда на убиеца - джихадист, щом като той е толкова "болен"?

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас