НОВИНИ

Във Виена е бил арестуван издирваният от Швеция сомалийски „бежанец“ Хадар Абди, който през миналата година в шведския град Алвеста съсече жена си с брадва.

Семейството на Абди пристигнало в Швеция през 2013 г. и получило статут на бежанци. През лятото на 2016 г. Абди (сомалиец, който сега е на 39 години) съсече жена си с брадва, нанасяйки й няколко удара по главата. Той е направил това пред децата им. След това е избягал.
Благодарение на лекарите, жертвата е оцеляла. „Това беше наистина брутално, тя имаше късмет, че оцеля“, коментира криминалният комисар Гьоран Йокеблом за Nyheter24.

Шведските власти са издирвали Абди, но в Белгия следите му са били изгубени.

В крайна сметка, престъпникът е бил арестуван в австрийската столица Виена. Живеел е там под нова самоличност и дори успял да получи убежище (статут на бежанец) от австрийските власти. Намерил си и нова приятелка, с която възнамерявал да започне „нов живот“.

В историята (уви!) няма нищо необичайно или ново за „културно обогатената“ от мигрантите Европа. Но, задържането на Абди една година след извършеното от него престъпление и най-вече – това, че успешно е получил бежански статут в Австрия с фалшиво име доказва, колко безпомощни са службите за сигурност на ЕС и страните – членки. Те не са успели да разкрият един криминален престъпник, а какво ли пък остава за разкриването на идващите с потоците мигранти терористи, които (несъмнено) разполагат с много повече възможности и средства за да се укрият…

По информации на Nyheter24, Freiten и Kronen.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас