НОВИНИ

На „бедните бежанци“ им липсва пазаруването по магазините и храната в „МакДоналдс“ и „Бургер Кинг“

Абрахам Укбагабир, който е осъден за убийството на жена и сина й в магазин Икеа в Швеция сега иска да бъде пуснат временно от затвора, за да посети „МакДонълдс“ и да си понапазарува.

В момента, той излежава доживотна присъда за двойното убийство в Сьодертелдж и е подал искане за разрешително, което позволява на затворниците да напуснат временно затвора. Мотивите за искането му са, че иска да си купи нови неща и че му липсва храната в „МакДоналдс“ и „Бургер Кинг“.

За щастие, искането му е отхвърлено, съобщава „Göteborgs-Posten“. Шведският криминален съд е основал решениетоси на редица фактори сред които и сериозността и отвратителността на извършеното от Укбагабир престъпление.

През 2015 г. той влиза в магазин на „Икеа“, взима кухненски нож и наръгва до смърт 55 годишна жена и 28-годишният й син. Нападението става часове след като е уведомен, че искането му за получаване на убежище е отхвърлено и в последствие (по време на процеса) етиопецът признава, че атаката е отмъщение за решението.

Въпреки, че признава престъплението, той твърди, че никога не е искал да убие двете жертви. След присъдата и затварянето му той нееднократно е тврърдял, че е бит и малтретиран от други затворници и е местен в няколко затвора, поради заплахи за сигурността му.

В един момент Укбагабир е поискал да доизлежи присъдата си в родна Еритрея, заради заплахите и малтретирането, но искането му беше отхвърлено. След като излежи присъдата си е предвидено той да бъде депортиран в Еритрея без право на връщате н Швеция (интересно как се излежава доживотна, т.е. тя е с право на помилване!).

Това съвсем не е първият случай, в който двойният убиец привлича вниманието на медиите (след осъждането му). По-рано тази година 37-годишният провалил се бежанец, дори се появи на челните страници на шведските медии след като поиска компенсация – малко над 520 евро - заради маса „клеветнически“ постинги и коментари по негов адрес направени във „Фейсбук“.

Според някои съобщения, някои от потребителите са били обвинени в „клевета“, заради коментарите си по адрес на двойния убиец.

По информация на „БрейтБарт“.

 

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас