НОВИНИ

Иракските власти са репатрирали 40% от цивилните разместени от войната срещу „Ислямска Държава“ в родните им региони в Мосул.

Заместник-ръководителят на провнинциалния съвет на (провинция) Ниневия е коментирал за „Alghad Press“, че 40% от цивилните са се завърнали по домовете си, но възстановяването на основните услуги тече по-бавно, отколкото е необходимо.

„За съжаление, с оглед на мащабите на разрушенията в западната част (на Мосул), услугите все още са на ниско ниво“, цитират иракските медии думите на Ноур-Един Куаблан.

Останалите 60% от бежанците, все още са подслонени в лагери – повечето западно от Мосул, коментира още той.

Според изявление на иракския министър по миграцията и вътрешно разместените лица (от миналата седмица) броят на бежанците от Ниневия, Хауиджа (Киркук) и Ширкуат (Салахудин) е достигнал 1 074 910 от началото на операции срещу „Ислямска Държава“ (ИД) през 2016 г.

Според извявления на иракски официални представители, властите планират да репатрират всички бежанци до края на 2017 г.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас