НОВИНИ

Афганистанецът Хюсеин Юсеф, дошъл във Великобритания като „непридружавано дете – бежанец“ беше осъден ан 6.5 години затвор за оказване на помощ на джихадистката терористична групировка Ислямска държава (ИД).

Той е дошъл в страната, когато е бил на 14-годишен. Сега е на 21 години. След пристигането си, е бил настанен в приемно семейство н Оксфорд.

Според прокурора Барнаби Джеймсън, афганистанецът е „прегърнал уникално изкривените и фанатични идеи на Ислямска държава, изцяло е бил обсебен от нетолерантността, садизма и убийствата на Ислямска държава“.

През 2015 г. неговото искане за убежище е било отхвърлено, а всички възможности за обжалването на това решение са били изчерпани. Тогава, работещият в заведение за бързо хранене Юсеф разпространил във Фейсбук имената, имейл адресите и домашните адреси на 56 военнослужещи на САЩ, а също и информация за военни бази на САЩ в Хавай, Северна Каролина и Вирджиния. Цялата тази информация е била получена от хакерска група, наричаща се „Кибер армия на халифата“. Освен това, той е писал в интернет, че „свинете от армията на САЩ са хакнати изцяло“, „Всички да се молят само на Аллах“, „Убивай неверника…“ и др. подобни.

С присъдата срещу Юсеф, осъдените във Великобритания джихадист за само за един ден - 22 септември – станаха двяма. Сирийският бежанец Саер Шакер, публикувал във Фейсбук пропагандни материали на Ислямска държава получи 2 години затвор за тази своя дейност

Успоредно с това, 18-годишният трсещ убежище иракчанин Ахмед Хасан беше беше обвинен в опит за убийство и използване на експлозив ТАТР с цел, чрез експлозия, да постави под заплаха човешки живот – във връзка с атаката в метрото на станция Парсънс греен преди седмица, отговорност за която пое Ислямска държава.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас