НОВИНИ

Британската полиция е арестувала 20-годишен мъж в Уелс във връзка с бомбената атака в метрото в Лондон.

Задържаният, чието име не е съобщено е разпитван по „Акта за тероризъм“. Той е бил арестуван в Кардиф (на около 240 км. западно от Лондон) в понеделник сутрин от членове на специализирани звена за борба с тероризма. Според съобщението на полицията там е претърсен един адрес.

Миналата седмица британските власти обвиниха 18-годишният Ахмед Хасан за поставянето на бомба в метро станцията „Парисон Грийн“ на 15 септември. Бомбата, която експлодира частично – според последващи съобщения е било предвидено да е с много голяма мощност и е била пълна с шрапнели – рани 30 човека.

Нови арести по разследването за атаката в лондонското метро

Терористична атака във влак на метрото в Лондон

Британската полиция съобщи още, че трима от заподозрените продължават да бъдат задържани, вкл. мъжа арестуван в понеделник, докато трима други са били освободени без да им бъдат предявени обвинения.

„Ислямска Държава“ (ИД) пое отговорност за атаката.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас