НОВИНИ

„Граничната ограда пречи на „Плана на Сорос“, Карой Контрат

„Националната Консултация по имиграцията и задължителната квота за презаселване, която ще бъде започната от правителството в началото на октомври се очаква да включва седем въпроса“, заяви парламентарният секретар на кабинета на унгарския премиер.

В програмата „Sunday Paper“ на радио „Kossuth“,  Чаба Домотйор коментира още, че Консултацията ще покрива и предложението за презаселване на 1 млн. имигранти и стената по границата. Ще има и въпрос по плана за осигуряване на вссеки имигрант с 9 млн. флорина (около  евро) от държавни фондове.

Предвижда се въпросникът да може да бъде попълван и изпращан и чрез Интернет.

„През септември 2015 г. бизнесменът Джорд Сорос придвижи свой план, в който той предложи приемането на 1  милион мигранти всяка година“, коментира още Домотйор.

„Тези „вдъхновени“ взимащи решения лица в ЕС, които към 2016 г. изработиха предложение за нелимитирано разпределение на мигранти и санкции, които трябва да бъдат използвани за наказване на страните, които не искат да участват“, допълва той.

Той съобщава още, че според германски правителствен източник, всеки мигрант струва на немските данъкоплатци около 2 500 евро на година.

„Брюксел иска да разпредели тези финанси и други тежести, и рискове сред държавите членовете на ЕС“, допълва Домотйор и подчертава, че „ние трябва да направим разграничение между бежанци и икономически имигранти“.  

По думите му, Унгария осигурява „помощ на всички бежанци, които са преследвани“, но статистиката показва, че „болинството от хората пристигащи в Европа са икономически имигранти, които често се представят за бежанци, използвайки фалшиви документи и експлоатират вратички в съществуващото законодателство“.

Темата с граничната стена на Унгария е коментирана по-детайлно от негов колега – парламентарният секретар на МВР, Карой Контрат.

„Събарянето на граничните заграждения е част от „Плана на Сорос“, но правителството предприема твърда позиция в защита на граничната бариера, и пита хората да представят техните виждания по този въпрос на Национална Консултация“, казва той пред медиите в Будапеща (в понеделник).

По думите му, през септември 2015 г. Сорос е заявил, че всяка година в ЕС трябва да бъдат докарвани по 1 млн мигранти, а на 30 октомври същата година в писмено изяврение пред "Bloomberg", милиардерът е обявил, че планът цели защитата на бежанците. "Пречка за което са националните граничари". Освен това, Сорос е препоръчал на ЕС да създаде легални канали. "Съответно, унгарското гранично възпрепятстващо съоръжение стои на пътя на плана на Сорос. Но унгарското правителство ще продължи твърдо да защитава позицията, че има необходимост от заграждения по границата", заявява още Контрат.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас