НОВИНИ

Либийските власти са арестували мъж, който смятат че е съпричастен към зверското убийство на 20 египетски христяни от джихадистите от „Ислямска Държава“ (ИД) през 2015 г.

Старшият следовател в Либийската обществена прокуратура Ал-Садик Ал-Сур е коментирал за медиите (в четвъртък), че убийството е станало зад хотел в крайбрежния град Сирт.

Арестуваният, който е „гледал и надзиравал инцидента“ е дал на властите детайли за убийствата, съобщава още Ал-Соур на пресконференция в Триполи, цитиран от АП.

Самият арестуван е описан като „един от най-опасните“ бойци на групата, който също така е дал информация на властите за това къде са телата на жертвите.   

По думите на Ал-Сур, в момента властите работят по намирането на телата и се надяват на успех, въпреки дългият период от време. Той е съобщил още, че другите „бойци“ участвали в обезглавяванията са били идентифицирани „по име“.

Самото избиване на 20 египтяни и (вероятно) един ганиец беше заснето на видео и след убийството записът масово се разпространяваше от джихадисти – и техни симпатизанти – в интернет.

Ал-Сур е съобщил още, че са издадени най-малко 800 заповеди за арест на лица заподозрени в съпричастност/връзки с ИД, които  са свързани с поредицата атаки в страната. По думите му, екстремистите основно влизат в Либия от Судан, но някои от тях идват и през други „маршрути“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас