НОВИНИ

Либералните медии и политиците от „традиционните“ партии в Европа не спират да обвиняват Алтернатива за Германия (АзГ) за крайно дясна, антимигрантска, популистка, расистка… Но реалностите са доста по-различни.

Оказва се, че АзГ, която за първи път влиза в Бундестага (с 12.6% на изборите и 9 депутата), има повече пропорционално повече депутати с имиграционен произход отколкото блока на Ангела Меркел (ХДС/ХСС).

Според проучване на портала „Mediendienst Integration“ (занимаващ се с проучвания на миграцията и предоставянето на убежище), 57 депутати от общо 709 в новия състава на Бундестага са с имиграционен произход. Според процента на такива депутати от броя на спечелените места, партиите в Бундестага се подреждат, както следва:

• Левите – 19.8%

• Зелените – 14.9%

• Социалдемократическата партия – 9.8%

• АзГ – 7.5%

• Свободните демократи – 6.3%

• ХДС/ХСС – 2.9%

Интересно, защо ли централните медии, все още не са обявили блока ХДС/ХСС за ксенофобски и расистки? Въпросът е чисто риторичен.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас