НОВИНИ

След началото на операцията за връщане на контрола над Хауиджа в Ирак, голям брой членове на „Ислямска Държава“ (ИД) са започнали да се предават на кюрдските сили (пешмерга) заедно със семействата си.

„Голям брой бойци на ИД и техните семейства бягат от Хауиджа и се предават на силите на Пешмерга“, коментира командирът на пешмерга за южен Киркук, Камал Киркуки за „БасНюз“.

Киркуки отбелязва, че се очаква джихадистите да променят терористичните си тактики и да преминат към тайни дейности, тъй като организацията вече не може да поддържа контрола над района.

„Бойците на ИД докарват семействата си в (райони) на позиции на Пешмерга“, коментира още той и допълва, че към момента при кюрдските сили са пристигнали „1 700 членове на ИД, вкл. жени и деца“.

Той е допълнил още, че се планира създаването на комитет за разследване на бягащи от Хауджа лица, които твърдят, че „нямат нищо общо“ с ИД.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас