НОВИНИ

Специализирано звено за антитероризъм на Националната гвардия на Тунис е прекратило дейността на терористична клетка свързана с „Ислямска Държава“ (ИД).

Според съобщение на тунизийското МВР (от събота) операцията е била проведена през нощта на 28 срещу 29 септември в провинция Сус, а клетката е „свързана с ИД“.

В нея са влизали 6 човека и при разпитите са признали, че са планирали да се присъединят към редовете на джихадистите в зони на бойни действия.

В момента в Тунис действа режим на извънредно положение въведен на 24 ноември 2015 г.  – за последно той беше продължен на 14 юни с 4 месеца (след самоубийствена бомбена атака, при която бяха убити 13 човека, а други 20 бяха ранени). Отговорност за атаката беше поета от ИД.

Използвана е информация на ТАСС.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас