НОВИНИ

В Канада бе извършена терористична атака с нож и автомобил. Ранени са 5 човека.

Единият от ранените – полицай – е сбил нападнат с нож. Другите четирима пострадали са били блъснати с камион.
Атаката е започнала около 20.15 ч. вчера (около 05.15 ч. на 1 октомври българско време), когато близо до стадион „Commonwealth Stadium“ в Едмънтън - срещу полицай, който е контролирал движението.

Нападателят е забил автомобила си (Шевролет Малибу) в колата на полицая. Шофьорът слязъл от автомобила и нанесъл удар(и) с нож на полицая, след което избягал пеша. В колата му полицаите открили документите му за самоличност, а също и знаме на терористичната джихадистка групировка Ислямска държава (на седалката на колата).

Около 2 часа по-късно полицай е спрял за проверка камион с уширена надстройка на каросерията (т.нар. U-Haul - бел.ред.). Той установил, че името на шофьора съвпада с това на документите намерени при предишния инцидент. Шофьорът на камиона потеглил и се отдалечил с голяма скорост, преследван от полицейски автомобили – според очевидци, техният брой е достигнал около 10.

Докато е бягал от преследващите го полицаи, терористът е правил опити да сгази случайни минувачи – така са били ранени още 4 човека.

Преследването е завършило, когато при един от завоите камионът се е обърнал поради голямата скорост. Терористът е бил задържан. За него се съобщава само, че е около 30-годишен. Според полицията е действал сам.
Станалото се разследва официално като терористично действие.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас