НОВИНИ

Броят на връщаните от Германия в Швейцария мигранти, на които е било отказано убежище непрекъснато нараства, като през последната година увеличението е драматично.

Само за първите 8 месеца на 2017 г. броят на исканията за депортиране от страна на Германия е достигнал 1 875, което представлява със 70% повече, отколкото през 2016 г.

Увеличава се и броят на случаите, при които швейцарските власти са се съгласили, отхвърлените „бежанци“ да бъдат приети обратно.

поред официални статистически данни, случаите, за които Швейцария се е съгласила да приеме исканията за депортиране са със 175% повече, а броят на обратно приетите мигранти е „скочил“ със 185%. Така, от януари до август, в Швейцария са били върнати 255 мигранти, докато през същия период на 2016 г. те са били 90.

По информация на swissinfo

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас