НОВИНИ

Терористичната джихадистка групировка Ислямска държава (ИД) пое отговорност за атаката в Марсилия, при която бяха убити две млади жени – на 17 и 20 години.

Извършителят е бил известен на полицията – само два дни преди атаката (на 29 септември) той е бил задържан в Лион заради грабеж, но е бил освободен поради липса на доказателства.

Засега, не е възможно да бъде установена точната му самоличност. Той е използвал поне 8 различни самоличности и е имал документи за всяка една от тях, съобщава Ройтерс. Според някои от тези самоличности, терористът (който бе убит от френски военни) е бил роден във Франция, а според други, е дошъл от Северна Африка (Алжир). Счита се, че престъпникът е на около 30 години.

Терористична атака на гара в Марсилия

В съобщението, разпространено от медийното крило на ИД – „агенция „Амак“, джихадистката групировка заявява, че „операцията с нож“ е била извършена от „войник на Халифата“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас