НОВИНИ

Немско момиче не може да забрави ужаса от сексуално нападение на мигранти от Афганистан

На 15 май 2016 г. 15-годишнонемско момиче е преживяло сексуално нападение от четирима мигранти от Афганистан в град Щендал, Германия.

Лиза (името е фиктивно) е правела следобедния си джогинг в Нордвал, когато е забелязала, че срещу нея идват трима „изглеждащи като чужденци“ мъже. Тя почувствала, че нещо не е наред и сменила посоката си.

Но (както съобщава в. „Allgemeiner Zeitung“) внезапно, от храстите изскочил четвърти мъж, който я хванал за ръцете. Дошли и другите трима. Те я сграбчвали по лицето, тялото, опипвали гърдите и гениталиите й. Тя започнала да крещи, да рита и да се дърпа. Спасил я случаен минувач, който й се притекъл на помощ. Ужасеното момиче избягало и незабавно се обадило на майка си по телефона. „Мамо, мамо, нападнаха ме. Ела колокото можеш по-бързо“, казала тя през сълзи – по разказа на майка й.

От тогава е минало повече от година. От страни може и да изглежда, че Лиза е „оставила този инцидент“ в миналото. Но, в интервю, публикувано на 29 септември, майка й разкрива, че станалото е имало големи последствия за момичето.

„От инцидента насама, дъщеря ми е уплашена.Тя се плаши да излиза по тъмно. Когато излиза от къщи, винаги носи със себе си лютив спрей. Тя често се страхува, че ще срещне някой от извършителите“, разказва тя.

Самата Лиза не желае да говори за „инцидента“. Когато й предложили терапия, тя заявила: „Няма за какво да се приказва“. Тя не се крие, отново ходи на джогинг. Дори има нормални отношения с момчета, които са на подходяща за нея възраст. „Тя се отнася лошо само към мъже – чужденци“, казва майка й.

Нападението е променило и майката на Лиза.

„Всичка това направо ме вбеси. Кагота бях в колата, за да взема дъщеря ме, обхвана ме една невероятна омраза към чужденците. Да, аз знам, че би могло немец да извърши това престъпление, но в нашия случай бяха четирима афганистански мъже. Аз не съм враждебна към чужденците, но когато нещо такова стане, на човек му идват мисли и чувства, които вие не бихте имали в друг случай. Вие сте натикани насила в ъгъл, в който не бихте искали да се намирате. Ако бяха сами, тези мъже не биха направили нещо такова, само в група. Тогава те са смели“, казва майката на Лиза.

Двама от извършителите – Есан Н. и Шекиб Х. (и двамата на по 20 години) са били осъдени на по една година затвор – в съответствие със закона за непълнолетни престъпници. От тези 12 месеца, те са излежали по 3. След като излежат присъдите си, те ще бъдат депортирани в Афганистан. (Ако, както често се случва при подобни случаи, не успеят да избягат в друга европейска страна или присъдата не бъде отменена в тази нейна част - бел.ред) Обвинения са подвигнати и срещу другите двама извършители, но съдебното разследване срещу тях продължава.

Така че, Лиза има пълното основание да се опасява, че може да се срещне с някой от прстъпниците лице в лице.

Очевидно, нито момичето, нито майка му не ще забравят „културното обогатяване“, което мигрантите от Афганистан толкова „щедро са им дарили“. А „топлите чувства“ които те двете изпитват към чужденците, със сигурност ще дадат основание на „правоверните“ либерални защитници на мигрантите (а и на властите) спокойно да им лепнат етикета „ксенофоби“.

По материали на немски медии.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас