НОВИНИ

Унгария и Румъния заедно ще искат промени в украинския закон за образованието

Унгария и Румъния ще координират действията си по отношение на новия закон „За образованието“ в Украйна.

„За Унгария и Румъния е напълно естествено и нормално съвмество да съгласуват поправки в закона „За образованието“ в Украйна“, заяви унгарският външен министър Петер Сиярто след среща с румънския си колега Теодор Мелешкану, цитиран от прес-службата на унгарското МВнР.

Той също така е отбелязъл, че съвместните действия на страните могат да станат „ясен сигнал за парламента на Украйна“, което би повлияло на прилагането на закона.

Малцинствените групи в Украйна и на двете страни – Унгария и Румъния – са ПО-МАЛКИ от тази на т. нар. бесарабски българи, но явно ние нямаме т*пки да се „озъбим“ дори на тотално зависимия от Брюксел и Вашингтон Киев, въпреки, че би звучало доста „по европейски“ – единно и обединено. Интересно и защо Брюксел си „трае“, когато става въпрос за малцинствени групи на държави членове, но когато е да презаселва лица от Африка и Близкия Идток  с неясен статут не можеш да ги  спреш.

Миналата седмица в Украйна влезе в сила новия закон „За образованието“.

По информация на ТАСС.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас