НОВИНИ

В италианският град Римини започна делото срещу Гурином Бутунги (21 годишен), смятан за главатар на бандата изнасилвачи, чиято жертва станаха и двама полски туристи.

Преди пет дни – след многократни промени на версиите за случилото се – конгоанецът призна групово изнасилване и грабеж (другите участници в безчинствата са непълнолетни).

На първото заседание, което е започнало в 10.00 ч. на 3 октомври, съдът е приел искането на защитата (Бутунги е защитаван от двама адвокати) и е пренесъл делото за 17 октомври, доколкото признанията на обвиняемия, в които той признава вината си не са били ясни (няма да е учудващо, ако пребиваващият в Италия по силата на хуманитарна защита Бутунги излезе с нова версия).

Обвинението срещу "бягащия от насилията" в Африка насилник е от 12 пункта, като той не се е признал за виновен по няколко от тях. (Освен за двете изнасилвания - на полякинята и на перуанката - и ограбването на двойката поляци, той е обвинен и за ограбването на двойка италианци на 12 август.) Също така, конгоанецът не е съгласен и с тезата, че е „лидер“ (главатар) на бандата. Тримата други извършители многократно – вкл. техни близки – излизаха с твърденията, че Бутунги „ги е карал“, „принуждавал“ и пр. да извършват зверствата.

Това е наложило, прокуратурата да представи пред съда стенограма от разпит на обвиняемия на 27 септември, по време на който той прави признания. Понастоящем стенограмата се изучава от съда

Все още не е ясно при какъв режим ще премине заседанието – при обичаен, присъдите обикновено се произнасят много бързо или при съкратен, както иска защитата (предвижда се намаляване/съкращаване на наказанието с една трета във връзка с признаване на вина и отказ от апелационен процес).

На процеса, полските граждани и перуанката са представлявани от отделни адвокати.

Конгоанецът беше задържан на 3 септември и от тогава е държан в затвора в Песаро, а нападението над полските граждани и перуанката (полякинята и перуанката са бяха подложени на изнасилвания и сексуални издевателства от групата) бяха извършени в Римини на 26 август.

По принцип Бутунги би трябвало да е „заплашен“ от 20 г. затвор – за групово изнасилване и нанасяне на тежки телесни повреди, но … това е само по принцип. Коментарите в италианските форлума са, че ако лежи поне 3 г. би било „добре“.

Останалите трима от групата изнасилвачи – двама братя мароканци и нигериец на възраст между 15 г. и 17 г. – ще бъдат изправени пред съда в Болоня.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас