НОВИНИ

Италианската прокуратура възнамерява да започне разследване за установяване на евентуални връзки на извършилият атаката в Марсилия ислямски терорист (в неделя) с местни екстремисти.

По информация на АНСА, римската прокуратура възнамерява да установи имали ли е тунизийският гражданин – който закла две французойки (братовчедки) на гарата в Марсилия – каквито и да било контакти с екстемисти в Италия и свързан ли е с някакви терористични кръгове/групи.

„Той беше известен на полицията за връзките си с престъпления отнасящи се за наркотици, но е използвал до осем самоличности през последните няколко месеца“, коментира източник на британския „Дейли Мейл“.

По-рано беше съобщено, че ислямистът (който по неофициална информация) се казва Ахмед Ханаши е живял в Априлиа (регион Лацио, близо доРим). Все още информацията около времето му на пребиваване в Италия е противоречива. Според някои източници той е живял в Италия в периода 2009 г. до януари 2017 г., когато е изтекло разрешителното му за престой, но според други е бил там от 2006 г. до 2014 г.

ИД пое отговорност за атаката в Марсилия – терористът използвал 8 самоличности

Терористична атака на гара в Марсилия

За времето през което е бил в Италия, нееднократно е привличал вниманието на властите във връзка с грабеж и незаконна търговия, но (за сега) няма информация за съпричастност към екстремизъм. През последните две години обаче, от района са депортирани четирима тунизийски граждани по подозрения в религиозен екстремизъм.

Късно във вторник източник от френските юридически среди (пожелал анонимност) е коментирал, че във връзка с убийствата са задържани четири лица по подозрения във връзки с терористична група. Няколко места са били претърсени.

„Ислямска Държава“ (ИД) пое отговорност за атаката.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас